Topul salariaţilor şi directorilor milionari de pe bursă

Autor: Adrian Cojocar 25.07.2013
Cei mai bogaţi salariaţi ai companiilor listate pe bursă deţin pachete a căror valoare se învârte în jurul cifrei de 100 mil. euro. Directorii de la Aerostar Bacău şi asociaţiile salariaţilor (PAS-uri) de la Artego Târgu-Jiu (ARTE) şi Compa Sibiu (CMP) deţin cele mai valoroase participaţii.
 
Grigore Filip şi Doru Da­mas­chin, directorul ge­ne­ral şi directorul finan­ciar al Aerostar Bacău, care conduc compania de două decenii şi au făcut din pro­du­că­to­rul de avioane cel mai mare jucător din industria aeronautică românească, sunt în prezent cei mai bogaţi salariaţi de pe bursă, fiecare cu o avere de circa 10 mil. euro. Ei au încasat de asemenea nu­mai în ultimul an dividende de la com­panie în valoare de 5 milioane de lei (1,1 mil. euro).
 
Aerostar este controlată în pro­por­ţie de 71% de firma Iarom Bucureşti, fosta Centrală Naţională a Industriei Aero­nautice din România, care este con­trolată la rândul ei de Grigore Filip şi Doru Damaschin. Al treilea acţionar al Iarom este Mihai Toncea.