Cataramă dă afară 66 de angajaţi din fabrică şi din vânzări

Autor: Raluca Ghinea 20.08.2013

Producătorul de mobilă Elvila, deţinut de Viorel Cataramă, concediază în perioada iulie-septembrie 66 de an­ga­jaţi, reprezentând 6,7% din totalul salariaţilor, iar cei mai mulţi provin din zona de producţie, mă­sura fiind agreată cu sindicatele ca urmare a situaţiei financiare pre­care a firmei.

Astfel, dintr-un total de 985 de salariaţi, vor fi disponibilizaţi 39 de salariaţi din secţia de pro­duc­ţie, în special de la fabrica Re­laxa Mizil din judeţul Prahova, 20 de angajaţi de la divizia de vânzări şi şapte de la departamentul financiar.

Scăderea vânzărilor în maga­zi­nele proprii, pe fondul prelungirii şi accen­tuării crizei economice, re­du­cerea co­menzilor pentru export, dar şi creş­terea preţurilor la materii prime, mate­riale, energie şi com­bus­tibil au con­dus la decizia concedierii co­lec­tive, se arată într-o notifi­care a El­vila SA către inspec­to­ra­tele teri­toriale de muncă şi agenţiile ju­deţene pen­tru ocu­parea forţei de muncă din judeţele unde com­pania are puncte de lucru. Elvila, cu afaceri de peste 100 mil. euro la nivel de grup,  activează pe piaţa de mobilă din anul 1990.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.08.2013.