SIF1 scoate la lumină acţionarii şi planurile pentru firma din Cipru, unde a mutat active de 22 de milioane de euro

Autor: Roxana Pricop 11.09.2013
SIF Imobiliare PLC, firma înregistrată în Cipru pe care SIF Banat-Criaşana a tran­sfe­rat active proprii în valoare de 100,4 mil. lei (22,5 mil. euro), este con­tro­la­tă de SIF1 şi are drept administratori so­cie­tatea Ad­mi­nis­trare Imobiliare SA, cu se­diul în Bu­cureşti, pe Splaiul Unirii, şi doi ce­tă­ţeni ci­prio­ţi, Chrystalla Mina şi An­droulla Siaxiate.
 
La sfârşitul lunii august, nouă companii de­ţinute de SIF1 şi tranzacţionate pe piaţa RASDAQ au raportat pe bursă că prin­ci­pa­lul acţionar nu mai este SIF1, ci o firmă înre­gistrată în Cipru, cu numele de SIF Imo­bi­liare Limited. Valoarea celor nouă parti­cipaţii se ridică la 68,9 mil. lei (15,6 mi­lioane de euro) şi reprezintă aproape 5% din activul net. Ieri, 10 sep­tem­brie, SIF1 a anun­ţat pe bursă că investitorii pot obţine mai multe informaţii despre firma din Cipru consultând website-ul acesteia.
 
Înainte de adunarea generală a acţionarilor din aprilie, conducerea SIF Banat-Crişana şi-a anunţat intenţia de a transfera către o com­panie nouă, SIF Imobiliare, participaţiile imo­biliare pe care societatea de investiţii le deţine.