Francezii de la AXA vor să ajungă la afaceri de 40 mil. lei la finalul anului

Autor: Anelis Baciu 16.09.2013
AXA Asigurări, subsidiara locală a gigantului francez cu acelaşi nume, vrea să ajungă la afaceri de 40 milioane de lei (9 mil. euro), ceea ce înseamnă un plus de 20% faţă 2012, au declarat pentru ZF reprezentanţii asigurătorului. 
 
„Pentru acest an ne-am propus o creştere de aproximativ 20% în contextul în care ne aşteptăm ca piaţa să nu înregistreze decât o creştere marginală până la sfârşitul anului“, au afirmat reprezentanţii AXA.
 
După primele şase luni din acest an asigurătorul a ajuns la afaceri de aproape 17 milioane de lei (3,7 mil. euro), în creştere cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor UNSAR (asociaţia profesională a asigurătorilor locali). Evoluţia pozitivă a afacerilor AXA vine în contextul în care piaţa locală de asigurări de viaţă a raportat un minus de 3% în primele trei luni ale anului, potrivit ultimelor date disponibile.
 
AXA Asigurări încă are o cotă de piaţă redusă, de circa 2%, asigurătorul fiind în perioada de dezvoltare a businessului şi de consolidare a reţelei teritoriale. Francezii au intrat pe piaţă abia în 2010, prin achiziţia Omniasig Life, după mai multe încercări anterioare de a se extinde în România.