Cum să gătiţi cartofi ca la McDonald's. GALERIE FOTO

Autor: Ştefan Stan 15.09.2013

Unul dintre cele mai populare produse de la McDonald’s sunt cartofii prăjiţi, pe care îi apreciază până şi cei mai duri critici, fiind o opţiune atât pentru cei care adoră mâncarea de fast-food, cât şi pentru vegetarieni, din moment ce nu conţin nici o componentă animală. 

Deşi cartofii de la McDonald’s sunt greu de făcut acasă, pentru că necesită ustensile scumpe şi multe etape, totuşi TheDailyMeal a făcut publică reţeta pentru controversatul produs.

Ingredientele de care aveţi nevoie pentru această reţetă sunt 6 linguriţe de oţet alb distilat, jumătate de cană de zahăr, o lămâie stoarsă, ulei de arahide, o linguriţă de sare fină de mare, un kg de cartofi decojiţi (McDonald’s foloseşte cartofi de Idaho).

Primul pas este să se pregătească o „baie” pentru cartofi, cu şase căni de apă rece şi două linguri de oţet. Pe urmă, clătiţi cartofii cu apă rece şi faceţi o nouă „baie” cu opt căni de apă rece şi încă două linguri de oţet, în care lăsaţi cartofii peste noapte (acoperiţi).

A doua zi, puneţi jumătate de cană de zahăr şi patru căni de apă într-o oală şi puneţi-o la fiert până tot zahărul s-a dizolvat (în jur de un minut), după care lăsaţi lichidul la răcit. Într-un vas, amestecaţi patru căni de apă cu două linguri de oţet şi sucul de lămâie. După ce siroul cald s-a răcit, puneţi cartofii în vas. Ulterior adăugaţi şi noul sos rece, cu sucul de lămâie, după care clătiţi cartofii.

Între timp, puneţi la încins patru căni de ulei de arahide într-un tuci mare, la 390 de grade. După ce uleiul s-a încins, scufundaţi cartofii pentru 45-60 de secunde, după care înlăturaţi cartofii şi eliminaţi uleiul în exces. După ce s-au răcit, puneţi cartofii pe o foaie de gătit şi lăsaţii în congelator pentru cel puţin 4 ore.

După patru ore, puneţi la încins patru căni de ulei la 275 de grade. Prăjiţi cartofii timp de 5 minute, după care scoateţi cartofii, măriţi intensitatea la 375 de grade şi adăugaţi din nou cartofii, pentru 5 minute. După ce aţi înlăturat uleiul în exces de pe cartofi, adăugaţi sare şi serviţi.