Lidl a luat de la Gran Via un lot din Electrotehnica şi construieşte un magazin lângă mallul Plaza

Autor: Cristi Moga 15.09.2013

Spaniolii de la Gran Via au decis să renunţe la 6.500 de metri pătraţi din platforma de peste patru hectare pe care o deţineau vizavi de mallul Plaza România din cartierul bucureştean Drumul Taberei, iar banii vor fi folosiţi pentru construcţia de locuinţe.

Grupul german Lidl, care deţine pe piaţa locală o reţea de 162 de super­marketuri în toate zonele ţării, a cumpărat un lot de 6.500 de metri pătraţi din fosta platformă industrială Electrotehnica de la intersecţia bulevardului Timişoara cu pasajul Lujerului din Bucureşti, teren pe care a şi început lucrările la un magazin ce va fi finalizat anul viitor.

Lidl a cumpărat terenul de la grupul spaniol Gran Via, care în perioada de boom a imobiliarelor a mizat circa 100 de milioane de euro pe trei platforme industriale din vestul Capitalei pe care intenţiona să construiască aproximativ 5.000 de locuinţe.

Terenul de la Electrotehnica, cu o suprafaţă de 4,4 hectare, a fost cumpărat în urmă cu mai bine de şase ani de Gran Via de la fondul american de investiţii Broadhurst, condus la Bucureşti de Siminel Andrei, într-o tranzacţie de circa 31 de milioane de euro, respectiv un preţ de aproximativ 700 de euro/mp.

„Am vândut aproximativ 6.500 de metri pătraţi (din Electrotehnica - n.red.) celor de la Lidl care construiesc un magazin“, a declarat pentru ZF Antoanela Comşa, general manager al Gran Via, fără a preciza valoarea tranzacţiei.

A doua tranzacţie cu Lidl

Spaniolii sunt astfel la cea de-a doua tranzacţie cu grupul german, după ce în urmă cu câţiva ani compania a vândut şi un lot din platforma Frigocom către Lidl, care a şi construit un magazin pe acel lot cu deschidere pe strada Moineşti.

„Deschiderea magazinului la care faceţi referire (de pe platforma Electrotehnica - n.red.) este planificată pentru anul viitor, adică în 2014. Mai multe detalii vă putem oferi mai aproape de deschidere“, afirmă reprezentanţii Lidl România.

Citiţi mai multe detalii pe www.zfcorporate.ro