Vânzările de maşini au crescut cu 3% în august. Avansul e prea mic ca să tragă în sus piaţa până la finalul anului

Autor: Bogdan Alecu 17.09.2013
Vânzările de autoturisme au crescut cu aproape 3% în august faţă de perioada similară a anului trecut, la 5.424 de maşini, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), aceasa fiind cea de-a doua lună consecutivă în care se înregistrează în acest an un rezultat pozitiv.
 
Chiar şi aşa, creşterea este prea mică pentru a influenţa o piaţă care a pierdut 80-90% din vânzări faţă de 2007. La nivelul primelor opt luni ale acestui an vânzările de autoturisme au scăzut cu 11% faţă de perioada similară a anului trecut, la aproape 41.500 de unităţi.
 
„Cel mai probabil vom vedea în acest an o piaţă la circa 80.000 de autoturisme şi vehicule comerciale uşoare, din care aproximativ 65.000 vor reprezenta maşinile“, a spus Thomas Dubruel, directorul comercial al Dacia.
 
Chiar şi aşa, dacă la începutul anului Ernest Popovici, preşedintele APIA estima o creştere de 5% a vânzărilor de maşini, în prezent asociaţia a revenit asupra prognozei, având în vedere evoluţia de până acum a vânzărilor.