Are 19 ani şi a primit o invitaţie de la unul dintre cei mai bogaţi oameni ai planetei pentru gestul său

Autor: Ştefan Stan 21.09.2013

Un act de caritate al unui tânăr de 19 ani din statul american Minnesota, devenit viral pe Internet, a atras atenţia şi lui Warren Buffett, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, care l-a şi invitat pe tânăr la întâlnirea acţionarilor companiei de anul viitor, scrie ABC News.

Joey Prusak a fost văzut ca un bun samaritean după ce a dat 20 de dolari din portofelul său unui client orb care a scăpat pe jos aceeaşi sumă, banii fiind recuperaţi însă de o altă femeie care nu a mai vrut să-i returneze.

Prusak a rugat femeia să îi returneze banii clientului orb, însă aceasta a refuzat, susţinând că banii îi aparţin. După ce a mai încercat de câteva ori fără succes, tânărul a rugat-o să părăsească magazinul , pentru că nu vrea să servească pe cineva cu atât de puţin respect pentru cei din jur, moment în care femeia a devenit extrem de nervoasă şi a început să înjure. După ce a plecat femeia, Prusak a dat banii bărbatului orb din propriul portofel, întorcându-se ulterior la muncă.

”Am făcut doar ce am crezut că este corect.  99 din 100 de oameni ar fi făcut la fel”, a declarat Prusak.

Fapta tânărului a devenit populară după ce un client care a fost martor la incident a scris un e-mail despre acesta către magazinul Dairy Queen. Magazinul a printat mesajul şi l-a publicat. Un alt client a făcut o fotografie a e-mail-ului şi a postat-o pe Facebook şi Reddit.  De atunci, susţinătorii au luat cu „asalt” magazinul unde Prusak este manager, unii oferindu-i chiar slujbe şi bani pentru facultate.

Tânărul a primit chiar şi un telefon special de la miliardarul Warren Buffett, al cărui fond de investiţii deţine Dairy Queen. Buffett a cerut ca tânărul să participe la întâlnirea acţionarilor de la Berkshire Hathaway din mai 2014, pentru a-l putea cunoaşte. 

Warren Buffett se situează pe locul al patrulea în topul celor mai bogaţi oameni din lume, cu o avere de aproape 60 de miliarde de dolari, conform indicelui miliardarilor realizat în timp real de Bloomberg.