Investitorii care au subscris în oferta Nuclearelectrica află azi preţul final

Autor: Andrei Chirileasa 23.09.2013
Oferta publică iniţială de vânzare de acţiuni (IPO) a producătorului de energie electrică Nuclearelectrica s-a închis vineri, toate tranşele fiind suprasubscrise. Departamentul pentru Energie anunţă astăzi preţul de vânzare al acţiunilor şi câţi bani încasează compania.
 
Vineri s-au închis subs­crie­rile din oferta Nuclea­r­electrica, iar brokerii din consorţiul de inter­me­diere, Swiss Capital şi BT Securities, au centralizat ordinele pla­sate de investitori pe cele trei tranşe ale ofertei şi au stabilit preţul final pe care l-au trimis apoi Departamentului pentru Ener­gie, care are în subordine com­pania.
 
Doar un număr restrâns de oameni ştiau ieri care este preţul final. Ministrul energiei Constantin Niţă şi Gabriel Dumitraşcu, şeful direcţiei de priva­tizare din Departamentul pentru Ener­gie, anunţă astăzi rezultatele .
 
Conform estimărilor din piaţă, preţul final este apropiat de preţul minim de subscriere, de 11,2 lei, care a fost stabilit prin şedinţă de guvern în luna iunie. Preţul maxim de subscriere a fost de 15 lei, însă nimeni nu-şi făcea iluzii că acesta va fi atins.