Un fost director Cosmote România va conduce afacerile subsidiarei Austrian Post din România

Autor: Adrian Dumitrache 30.09.2013

Austrian Post Group l-a numit pe Marius Bene în funcţia de director general al subsidiarei din România, Postmaster, înlocuindu-i pe Mihai Preoţescu şi Mihai Bălaj, care conduceau împreună operatorul poştal.



"Începând cu luna septembrie, Marius Bene s-a alăturat echipei Postmaster în calitate de director general. (...) Din fosta echipă executivă, Mihai Preoţescu, co-fondator şi fost acţionar al companiei, va rămâne alături de Postmaster într-o poziţie non executivă cu rol consultativ. Mihai Bălaj, de asemenea co-fondator şi fost actionar, va părasi compania, urmând să se dedice proiectelor personale", se arată într-un comunicat al Postmaster.

Anterior, Bene a ocupat poziţia de director de vânzări Transilvania şi Moldova la Cosmote România. De asemenea, el a fost director Business Development la Vodafone România şi manager regional la TNT România.

Noul director general al Postmaster este absolvent al Universităţtii Babeş-Bolyai şi deţine un certificat de management de la Universitatea Open din Marea Britanie.

"Numirea sa consolidează echipa de management şi vine la scurt timp după ce alţi doi executivi s-au alăturat companiei. Rezso Koszegi a preluat funcţia de director de operaţiuni în iulie, dupa 10 ani petrecuţi în TNT Romania, iar Sever Pătrăşcioiu a fost numit director financiar în luna august, având o experienţă de 5 ani pe o poziţie similara la principalul dealer Mercedes, Autoklass", se mai spune în comunicat.

Austrian Post Group a intrat în acţionariatul Postmaster în 2011, cu o cotă de 26%. În noiembrie 2012, operatorul poştal din Austria a preluat şi restul acţiunilor deţinute de Mihai Bălaj şi Mihai Preoţescu, fiecare câte 14,8% din acţiuni, şi de Radu Constantin Potolea - 44,4%.

Postmaster are o acoperire naţională de 80%, asigurată printr-o reţea de 52 de birouri locale şi 1.200 de angajaţi. Compania a fost înfiinţată în 2007 şi a consemnat anul trecut afaceri de 11 milioane de euro, în creştere cu peste 10% faţă de 2011.