Broker Cluj a preluat încă 1% din tranzacţiile de pe bursă

Autor: Adrian Cojocar 01.10.2013
Firma de intermediere Broker Cluj (BRK) a anunţat ieri că a finalizat pre­luarea a 380 de portofolii de clienţi pro­veniţi de la societatea de brokeraj Avant­garde Finance, care  a avut o cotă de piaţă de 1% din tranzacţiile de la bursa din Bucureşti.
 
În primele opt luni ale acestui an, Avantgarde Finance a intermediat tran­zacţii cu acţiuni în valoare de 114 mil. lei, adică 1,01% din volumul total al pieţei.
 
„Pentru SSIF Broker, opera­ţiunea va avea ca efecte creşterea cotei de piaţă, mărirea bazei de clienţi şi con­soli­darea poziţiei pe piaţa de servicii de inter­mediare financiară, în special pentru zona Transilvania, de unde provin majoritatea clienţilor preluaţi. Tran­zacţia are ca efect imediat creşterea cotei de piaţă a SSIF Broker cu aproape un procent, consolidându-şi astfel poziţia între primii 5 intermediari din România“, spun reprezentanţii Bro­ker Cluj, care nu au precizat va­loarea tranzacţiei.
 
Firma din Cluj, care anul trecut a ocu­pat locul opt după valoarea tran­zac­ţiilor intermediate la bursa de la Bu­cureşti, cu o cotă de 3,5% din piaţă, a ajuns în primele opt luni din acest an până pe locul cinci cu o cotă de 5,1% din tranzacţiile de la bursă, după ce la începutul anului a preluat o parte din echipa UniCredit CA IB Securities, care s-a închis anul trecut.