Clujenii de la Electroglobal au avut afaceri în creştere cu 11% în sem. 1

Autor: Laurentiu Cotu 03.10.2013
Furnizorul de materiale şi echipamente electrice Electroglobal din Cluj, controlat de omul de afaceri Radu Ciorba, în asociere cu Ioan Ciorba şi Maksay Csaba, a avut în primul semestru o creştere cu 11% a afacerilor faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
 
Compania nu a comunicat valoarea cifrei de afaceri înregistrată în prima parte a anului, însă pentru întreg anul 2013 estimează o creştere mo­de­ra­tă a vânzărilor faţă de 2012. Clujenii au rea­li­zat anul trecut o cifră de afaceri de aproximativ 58,7 milioane de lei (peste 13 milioane de euro), în creş­tere cu 24% faţă de anul anterior.
 
„Majorarea preţurilor la utilităţi va duce la creş­terea costurilor, iar anul viitor vom vedea cum se vor reflecta noile scumpiri în deciziile de investiţie ale clienţilor noştri. Astfel, putem vorbi pe de o parte de investiţii în tehnologii noi pentru a se realiza o economie cât mai mare pentru anii următori, iar pe de altă parte de reticenţă şi prudenţă“, a declarat pentru ZF Transilvania Radu Ciorba, director executiv şi unul dintre acţionarii Electroglobal.