Un inginer IT pune brânza de burduf şi telemeaua din Alba pe mesele austriecilor

Autor: Mădălina Dediu Panaete 16.10.2013
Marius Bîcu, 34 de ani, un inginer IT din judeţul Alba, a preluat în 2002 fabrica de brânzeturi deschisă de tatăl său – Unilact, iar acum a ajuns să se bată pentru un loc pe rafturile marilor magazine cu giganţi internaţionali precum Hochland sau Lactalis (LaDorna). Compania Unilact din judeţul Alba deţine mărcile De La Ferma şi Unilact.
 
 „Firma Unilact a fost înfiinţată în 1994 de tatăl meu Marius Bîcu, de profesie inginer chimist, iniţial în domeniul chimiei, iar apoi banii strânşi i-a investit în agricultură şi zootehnie. Din 2002, odată cu construirea fabricii de pro­cesare a laptelui, am continuat eu afacerea. El face zootehnie, eu mă ocup de procesare“, spune tânărul antreprenor, care este absolvent al unui master în agrobusiness.