Dinu, DLA Piper: Este un mediu dificil, în sensul că nu există o creştere perceptibilă a pieţei

Autor: Andrei Cîrchelan 21.10.2013

Biroul de la Bucureşti al DLA Piper, firmă care în ultimul an a devenit cea mai mare casă de avocatură din lume în funcţie de venituri, a înregistrat o creştere de 18% a cifrei de afaceri în primele nouă luni ale anului şi este în grafic pentru realizarea unui avans de 20% pentru întregul an, conform cu bugetul estimat la începutul lui 2013, potrivit lui Marian Dinu, cel care a înfiinţat biroul local în urmă cu cinci ani.

Cifrele înregistrate de biroul local DLA Piper nu au fost precizate de Dinu, însă la nivel global firma a avut în ultimul an financiar în­cheiat afaceri de 2,44 miliarde do­lari, depăşind Baker & McKenzie, lide­rul pieţei avocaturii în intervalul 2009 - 2011.

La Bucureşti, „până acum creşterea a fost le­ga­tă de lansarea unor noi practici, care au avut o pe­rioadă de investiţie şi au început să ia avânt şi să contribuie la creştere. Am avut tot tim­pul ce­va nou în pregătire. Acum am cam aco­perit toa­te zonele şi trebuie să ne concen­trăm pe creştere organică, ceea ce va fi o oare­ca­re pro­vocare. Dar practicile nu au ajuns la saturaţie, mai este loc de creştere“, a declarat Dinu pentru ZF.