Comenzile la export au crescut businessul Secuiana cu 11%

Autor: Laurentiu Cotu 22.10.2013
Producătorul de confecţii Secuiana din Târgu-Secuiesc a realizat în primele nouă luni o cifră de afaceri de peste 20,7 milioane de lei (circa 4,7 milioane de euro), în creştere cu 11% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
 
Afacerile au fost susţinute în această perioadă de creşterea cu 24% a comenzilor la export, dar şi de piaţa locală, unde s-a înregistrat o creştere de 3% în magazinele proprii, şi de 6% la vânzările către clienţii interni.
 
Compania estimează că va încheia anul cu un avans de 8-9% al afacerilor, de la nivelul de 24,7 milioane de lei (5,6 milioane de euro) realizat anul trecut.
 
„Motorul creşterii a fost exportul, unde s-a înregistrat o creştere valorică de 24%. Pe de altă parte, stabilitatea şi uşoara creştere înregistrată pe piaţa internă se datorează în special evoluţiei bune a vânzărilor pe segmentul de pantaloni. Începând cu această toamnă am introdus şi linia slim, atât pentru tineret, cât şi pentru adulţi“, a declarat pentru ZF Transilvania Dobra Laszlo, directorul general al Secuiana.