VIDEO ZF Live. Corvin Cristian, arhitect: Totul este o spoială în Centrul Vechi. Urmăriţi înregistrarea emisiunii de luni, 28 octombrie

Autor: Octavian Calei 28.10.2013

"Totul este o spoială în Centrul Vechi, pentru că totul e pe termen foarte scurt”, a spus la emisiunea ZF Live de luni, 28 octombrie, Corvin Cristian, arhitectul care a decorat localuri din centrul istoric al Capitalei.

Designer-ul care a realizat în jur de 10 proiecte în Centrul Vechi a subliniat faptul că foarte multe localuri nu reuşesc să supravieţuiască mai mult de doi ani din cauza specificului de sezonalitate a zonei şi a chiriilor ridicate.

„Chiriile sunt mari, contractele sunt scurte. E doar o spoială care în realitate distruge arhitectura, oamenii schimbă repede tâmplăriile cu nişte lucruri ieftine, proprietarii nu investesc şi nici chiriaşii”, a menţionat Cristian.

Pentru oamenii care se plimbă în weekend în centrul istoric al Capitalei, aglomeraţia de pe străzi crează impresia unui loc de succes, însă în realitate acest lucru se întâmplă numai o zi-două pe săptămână.

„Rata de eşec este foarte mare în centrul istoric. Pe una din străzi pe care trec foarte des, 80% din localuri, în ultimii doi ani, s-au închis de două ori. Din acele 3-4 ore pe weekend, localurile acelea nu supravieţuiesc”, a spus Corvin Cristian.