Arhitecta Casei Poporului a murit

Autor: Gândul 30.10.2013

Arhitecta Anca Petrescu a murit, anunţă televiziunile de ştiri. Arhitecta Casei Poporului fusese implicată în urmă cu trei luni într-un accident grav de maşină, scrie Gandul.info

Anca Petrescu a decedat miercuri, la ora 11.00, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, din Capitală. "Se afla la noi de mai mult timp. A fost transferată de urgenţă din Timişoara. Când a ajuns la Floreasca, starea ei era destul de gravă", a declarat pentru gândul Bogdan Opriţă, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare.

În 5 august, Anca Peterscu a făcut un accident de maşină, a declarat soţul acesteia George Mărculeţ pentru gândul, în urmă cu o lună.

Anca Petrescu se afla la volanul unui autoturism în apropiere de Timişoara, când a intrat în coliziune cu un alt automobil, marca Logan. În urma accidentului, maşina Ancăi Petrescu a explodat. Ea a fost scoasă din maşină împreună cu pasagera din dreapta ei de cei doi tineri care se aflau în Logan.

"Accidentul a avut loc în 5 august, în urma unei ciocniri frontale, la circa 20 de kilometri de Timişoara. În maşină erau ea şi o colegă. Soţia mea se afla la volan", a declarat în 28 august pentru gândul soţul acesteia, arhitectul George Mărculeţ.

Anca Petrescu a fost internată iniţial la Terapie Intensivă la un spital din Timişoara, ulterior a fost transferată la Floreasca, din cauza stării extrem de grave.

Anca Peterscu, fost deputat PRM în perioada 2004 - 2008, a mai avut un accident rutier în anul 2008.

Mira Anca Victoria Mărculeţ Petrescu, de profesie arhirect, avea 28 de ani când s-a început construcţia Palatului Parlamentului.