Ce măsuri are în plan şeful Bursei de Valori Bucureşti pentru a creşte afacerile şi profitul pentru acţionari

Autor: Roxana Pricop 08.11.2013
Dezvoltarea accelerată a pieţei de obligaţiuni, reactivarea pieţei de derivate, extinderea programului de tranzacţionare alături de restructurarea personalului sunt măsurile pe care vrea să le implementeze Ludwik Sobo­lew­ski, directorul executiv al Bursei de Va­lori Bucureşti, pentru a creşte lichi­di­tatea şi astfel veniturile şi profitul prin­cipalului operator bursier din România.
 
Ieri, în cadrul conferinţei de prezentare a rezultatelor financiare din trimestrul al treilea, directorul executiv al BVB a prezentat primul set de măsuri concrete pentru redresarea financiară a bursei. Polonezul Ludwik Sobolewski, fost preşedinte şi director al Bursei din Varşovia, a preluat mandatul de executiv al BVB la finalul lunii august. Întreaga piaţă de capital l-a primit cu entuziasm, însă el trebuie să livreze rezultate pentru că istoria a arătat că acţionarii BVB au destul de puţină răbdare şi cer rezultate rapide de la cei aflaţi la conducerea bursei.
 
Mandatul lui Sobolewski începe de la o bază foarte joasă: BVB a făcut în primele nouă luni din an un profit net de 5,46 milioane de lei (1,24 mil. euro) în scădere cu 42% faţă de rezultatul raportat în acelaşi interval al anului trecut. Afacerile bursei au scăzut uşor, cu 2,5%, până la 13,63 milioane de lei (3 mil. euro).