Şeful Direct One: Depăşim 5 milioane de telefoane, tablete şi televizoare capabile să redea video online

Autori: Octavian Calei , Adrian Seceleanu 18.11.2013

Numărul total de echipamente inteligente (telefoane, tablete, televizoare) din Ro­mânia capabile să acceseze servicii video online va trece la finele acestui an pentru prima oară de 5 milioane de unităţi, în contextul în care vânzările pentru care fiecare categorie de gadgeturi în parte au crescut puternic în acest an, a declarat Marian Pantazescu, CEO al companiei Direct One, la emisiunea ZF Live.

„Anul acesta în România vom avea peste 4 milioane de smartphone-uri capabile să redea conţinut video. Va fi o explozie a vânzărilor de tablete anul acesta şi la anul, iar la sfârşitul acestui an 750-800.000 tablete vor fi conectate online, ceea ce înseamnă mai mult de o dublare faţă de 2012. Estimăm că vor fi în jur de 330.000 de televizioare inteligente conectate la internet anul acesta“, a declarat Pantazescu. „Investiţiile în reţele mobile vor duce şi la creşterea penetrării internetului mobil. Estimăm că se vor depăşi 8 milioane de conexiuni mobile de bandă largă până la sfârşitul lui 2013“, a adăugat el.

Direct One este un furnizor de servicii de comunicaţii „en gros“ către marii operatori din telecom care a lansat şi Seenow - un serviciu de video on demand propriu, disponibil pe computere, TV-uri inteligente, smartphone-uri şi tablete, cu afaceri de 10 milioane de euro în 2012.