Bergerat Monnoyeur: Trebuie să ne gândim la o resetare a pieţei de construcţii şi să luăm ca referinţă ce se întâmplă acum, nu ce era în 2007-2008

Autor: Andreea Neferu 19.11.2013
Jucătorii din construcţii trebuie să ia în considerare o „resetare“ a pieţei de profil şi să ia ca punct de referinţă perioada prezentă şi nu anii 2007-2008, când a existat „o euforie aproape ireală“, este de părere Liviu Neagu, directorul general al distribuitorului de utilaje de construcţii Bergerat Monnoyeur pentru România şi Republica Moldova.
 
„Se tot vorbeşte despre o creştere a pieţei construcţiilor, mai ales în infrastructură. Oare nu e mai bine să considerăm că ce se întâmplă în prezent este nivelul la care trebuie să se situeze piaţa construcţiilor şi dimensiunile firmelor de construcţii sau ale distribuitorilor de utilaje de construcţii să fie regândite? Să facem reajustări, să găsim eventuale oportunităţi în afara ţării, să ne reorientăm către alte sectoare, cum este zona forestieră, unde trebuie refăcute drumuri, trebuie replantaţi arbori“, spune Neagu.
 
El adaugă că jucătorii din piaţa de profil ar trebui să îşi  traseze planurile de afaceri fără a mai gândi pe termen scurt, de 1 până la 3 ani, dar şi fără a mai spera că vor fi lansate investiţii masive în această perioadă.  „Dacă guvernul şi investitorii privaţi nu manifestă dorinţa de a face investiţii mari, trebuie să ne gândim la o resetare a pieţei. De ce să luăm ca referinţă perioada 2007-2008 când realitatea e mult mai apropiată de ce se întâmplă acum., nu de ce se întâmpla atunci. În 2007-2008 a existat o euforie parcă ireală“, spune Neagu.