PepsiCo face un milion de pungi de snackuri pe zi în fabrica Star Foods de lângă Bucureşti. Aproape 20% din producţie pleacă la export

Autor: Mădălina Dediu Panaete 27.11.2013
La câţiva kilometri sud-est de Bucureşti, în localitatea Popeşti-Leordeni (judeţul Ilfov), PepsiCo şi-a „întins“ pe trei hectare un imperiu de producţie cu 288 de angajaţi. Aici se fabrică pe opt linii de producţie chipsurile Lay’s, brandul de pufuleţi şi pop-corn Star şi snackurile Krax.
 
WikiZF: Profilul companiei PepsiCo
 
Intrând în spaţiul de producţie, care la prima vedere se întinde pe câteva sute de metri pătraţi, simţi un miros puternic de floricele de porumb, de parcă ar fi singurele produse de acolo. Zgomotul puternic produs de zeci de utilaje gri care curăţă cartofii, prăjesc boabele de po­rumb sau ambalează snack-urile îţi distrage atenţia de la mirosul de floricele. În fabrică sunt opt linii de producţie pentru chipsuri (Lay’s), floricele de porumb (Star), pufuleţi (Star) şi snackuri crocante (Krax). Cel mai lung şi complicat pare însă procesul de producţie al chipsurilor.
 
În cât timp ajunge un cartof să fie curăţat, feliat, uscat, prăjit, sărat şi ambalat în această fabrică? Cornel Toader, plan manager al diviziei Snacks în cadrul PepsiCo, spune că procesul de producţie al unei pungi de chipsuri, de la intrarea cartofilor pe bandă şi până la ambalare, durează 40 de minute.