Sanador merge spre afaceri de 33 mil. euro. „Nu ne-am bazat pe abonamente şi a fost o strategie câştigătoare“

Autor: Ioana David 27.11.2013

Operatorul de servicii me­dicale private Sanador, de­ţinut de Doris An­dronescu, estimează că până la sfârşitul anului va ajunge la afaceri de 32-33 mil. euro, peste estimarea iniţială de 28 mil. euro.

Sanador, care operează spitalul cu acelaşi nume, dar şi mai multe clinici, precum şi un laborator de analize medicale, a înregistrat în 2012 afaceri de aproape 26 mil. euro.

„Numărul de pacienţi a fost în creş­tere anul acesta. Adresabilitatea a cres­cut. Spitalul fiind multidisciplinar, pa­cienţii tind să vină aici pentru a-şi rezolva toate problemele de sănătate. Gra­dul de ocupare a ajuns la 43-44%“, a spus Doris Andronescu, directorul general al Sanador. Spitalul Sanador a fost înfiinţat în 2011, în urma unei in­ves­tiţii de 40 mil. euro, ocupând o su­prafaţă de 23.000 mp. Unitatea are 402 paturi, în cadrul acesteia lucrând 1.300 de medici (700 de angajaţi şi 600 de colaboratori).

„Spitalul Sanador a devenit pofi­ta­bil din punct de vedere operaţional după un an şi jumătate. S-a întâmplat mai repede decât ne-am aşteptat“, a spus Doris Andronescu. Ea a precizat că iniţial orizontul de timp preconizat pentru ca spitalul să treacă pe profit operaţional era de trei ani.