Start-up în AgroBusiness: Politica paşilor mărunţi în munţii Rodnei. O familie din Bistriţa-Năsăud a investit 4 mil. euro într-o fabrică de lactate

Autor: Mădălina Dediu Panaete 02.12.2013

Sabina şi Marcu Leşan, doi soţi de 38 de ani din Bistriţa-Năsăud, au investit patru milioane de euro într-o fabrică de lactate în Lunca Ilvei, din apropierea oraşului Năsăud, o localitate după care şi-au inspirat şi numele brandului.

„Am ales producţia de lactate deoarece suntem situaţi în apropiere de Munţii Rodnei, iar ocu­paţia de bază a locui­to­­rilor din locali­tatea noastră şi din îm­pre­ju­rimi este creşterea ani­ma­­lelor“, spune Sabina Leşan, absolventă a unei facul­tăţi de ingineria pro­du­selor alimentare. Com­pania Eliezer Prod, deţinută de cei doi antreprenori, a fost înfiinţată în 1997, având la acea vreme ca obiect de activitate pro­ducerea pâinii. După cinci ani, în 2001, au deschis o secţie de procesare a laptelui cu o capacitate de 1.500 de litri pe zi, astfel că producţia de pâine a devenit un do­me­niu secundar. În 2006 cei doi au renunţat la pro­ducţia de pâine şi s-au concentrat pe cea de lactate.