Cel mai puternic şi mai rapid Ferrari a fost vândut în toate cele 499 de exemplare înainte de lansare. "Va fi maşina de referinţă în industria auto". GALERIE FOTO

Autor: Ştefan Stan 05.12.2013

Cel mai nou model de Ferrari, care încă nu a fost încă lansat, s-a vândut integral, toate cele 499 de maşini programate pentru construcţie având deja un cumpărător, scrie CNBC.

LaFerrari, cea mai recentă super-maşină a producătorului italian, va fi cel mai puternic şi cel mai rapid bolid al companiei şi va avea un preţ 1,4 milioane de euro.

“LaFerrari urmează să fie maşina de referinţă a industriei auto. Combinaţia de design incredibil şi moştenirea clasică italiană fac LaFerrari cea mai tare maşină a momentului”, a declarat Marco Mattiacci, CEO Ferrari America de Nord.

Compania italiană a plănuit să producă numai 499 de modele, urmând ca 120 dintre acestea să fie vândute în Statele Unite, însă toate maşinile şi-au găsit deja cumpărător.

LaFerrari este prima supermaşină din ultimul deceniu a producătorului Italian, ultima lansată fiind Enzo, în 2002. LaFerrari are un motor semi-hibrid, care combină un motor pe combustie de 12 cilindri, 6 litri şi un motor electric. Împreună, motoarele generează 960 de cai putere. Maşina a fost prezentatăprima datăla Salonul Auto de la Geneva din 2013.

Maşina poate atinge 100 km/oră în mai puţin de 3 secunde şi are o viteză maximă de 350 de km/oră.