Transferoviar Grup a câştigat un contract cu Dacia şi speră la 15% cotă de piaţă în cinci ani

Autor: Mirabela Tiron 10.12.2013
Compania Transferoviar Grup (TFG), controlată de omul de afaceri Călin Mitică, estimează o cifră de afaceri de 31,5 milioane de euro în acest an din activitatea de transport marfă, în creştere cu 16%, potrivit reprezen­tan­ţilor companiei.
 
„În primul rând TFG şi-a păstrat portofoliul de clienţi. În 2013 am câştigat noi clienţi pe următoarele ramuri de transport marfă pe calea ferată: cereale, petroliere, mărfuri generale“, a spus Kinga Mădă­ră­şan, administratorul companiei.
 
Inginer de profesie, Mădă­răşan are o  experienţă de 23 de ani în domeniul feroviar şi a contribuit la înfiinţarea companiei. Transferoviar Grup este una dintre companiile care s-au înscris în cursa pentru privatizarea companiei de stat CFR Marfă împreună cu fondul austriac Donau Finanz, care însă a ieşit din cursă pentru că nu a depus o ofertă finală.
 
Kinga Mădărăşan a mai precizat că în septembrie anul acesta compania a câştigat un contract de prestare activitate de manevră feroviară pentru uzina Dacia-Renault Groupe în valoare de „câteva milioane de euro“. TFG realizează transporturile de maşini spre Parma, Monfalcone (Italia), Logatec (Slovenia) şi spre portul Constanţa. Maşinile sunt trans­portate cu vagoane puse la dispoziţie de compania de logistică Gefco, potrivit administratorului TFG, care se ocupă de operaţiuni de încărcare şi descărcare.