Gigantul Schlumberger a ajuns la 450 de oameni în România şi este cu ochii pe noi angajări: ne construim relaţii cu universităţile din Cluj, Bucureşti şi Ploieşti

Autor: Roxana Petrescu 11.12.2013
Grupul Schlumberger, cel mai mare furnizor la nivel global de tehnologie şi soluţii pentru companiile de petrol şi gaze, a ajuns la 450 de salariaţi în România, după ce în mai a deschis o bază de servicii cu 170 de oameni în Ploieşti. Compania spune că va continua angajările, fiind în contact cu marile centre universitare de profil pentru a-i recruta pe viitorii salariaţi. Schlumberger este un business de aproape 42 de miliarde de dolari, cu 120.000 de angajaţi activi în 85 de ţări.
 
„Schlumberger are o relaţie istorică cu România. Prima măsurătoare pentru stabilirea proprietăţilor unui rezervor de hidrocarburi a fost derulată în România în 1927. Schlumberger şi-a deschis pentru prima dată un birou aici în 1994, iar în 2003 am preluat primul nostru proiect de management din ţară în parteneriat cu Romgaz“, a declarat Ariane Labadens, managerul de comunicare al Schlumberger pentru Europa şi Africa.
 
România este prima ţară cu o producţie confirmată de petrol în urmă cu mai bine 150 de ani şi are o tradiţie în producţia de gaze naturale de peste 100 de ani. În prezent, producţia de petrol a României a ajuns la circa 4 milioane de tone anual, ceea ce acoperă mai puţin de jumătate din necesarul intern.