Omul care a proiectat magazinele Apple a fost angajat de Samsung

Autor: Ştefan Stan 19.12.2013

Tim Gudgel, unul dintre designerii magazinelor Apple, s-a alăturat companiei Samsung luna aceasta, în calitate de vice-preşedinte şi director general al departamentului de vânzări – retail, scrie The Wall Street Journal.

Conform profilului personal de pe reteaua LinkedIn, Gudgel a lucrat ca director de design la Apple din martie 2008. Înainte de a se alătura gigantului IT american el a petrecut şase ani la Gehry partners, o firmă americana de arhitectură. Gudgel a fost designerul din spatele brevetării acoperişului curbat de sticlă a magazinului Apple din Manhattan, New York.

Samsung deţine puţine magazine de retail, organizate astfel încât să aibă şi un spaţiu de testare a produselor companiei, numit “Samsung Experience”, iar venirea lui Gudgel atrage atenţia asupra noii strategii de retail a multinaţionalei.

Prezenţa pe piaţa americană de retail a companiei sud-coreeane este limitată la un parteneriat cu retailerul local Best Buy.

Apple şi Samsung, jucătorii principali pe piaţa smartphone-urilor si tabletelor, se află într-un război al patentelor din tehnologia dispozitivelor mobile. Luna trecută, un tribunal a decis ca Apple să plătească sud-coreenilor de la Samsung 290 de milioane de dolari pentru încălcarea unor patente. Suma totală pe care Apple o datorează complaniei Samsung se ridică la 930 de milioane de dolari.