Şeful Broker Cluj: Doar clienţii cu portofolii mari vor mai primi consultanţă

Autor: Adrian Cojocar 13.01.2014

Grigore Chiş, directorul general al Broker Cluj, cea mai mare firmă de brokeraj de pe bursă pe segmentul de retail, spune că vremea când orice client primea sfaturi de la brokerul său cum să-şi administreze banii de pe bursă a trecut şi clienţii cu bani puţini vor fi încurajaţi să-şi lase economiile pe mâna unui administrator de fond care să ia deciziile de investiţie în locul lor.

„În acest an se va face o separaţie clară a clienţilor care vor beneficia de conturi asistate. Nu poţi să dai consultanţă unui client care are 5.000 de euro şi plăteşte 0,35% pe tranzacţie. Acesta trebuie să-şi pună banii într-un fond. Încă avem clienţi de acest gen cărora le acordăm consultanţă, însă uşor-uşor se vor îndrepta spre un fond de investiţii“, spune Grigore Chiş.

Intermediarii de pe bursă care lucrează cu investitori mici de retail se plâng că în cele mai multe cazuri salariile brokerilor nu sunt justificate de comisioanele pe care clienţii lor le generează pentru firmă.

La finele anului 2012 Broker Cluj a înfiinţat o societate de administrare a investiţiilor, SAI Broker, care gestionează în prezent doar fondul închis de investiţii BET-FI Index, însă intenţionează să lanseze în acest an alte trei fonduri deschise şi închise care aşteaptă de mai multe luni avizarea din partea ASF.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.01.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.