Nici codul roşu nu a putut să ridice consumul de curent. În weekend, România a avut la bursă cea mai ieftină energie din Europa datorită eolienelor

Autori: Roxana Petrescu , Radu Bostan 28.01.2014
Chiar dacă ultimele zile au dus la o creştere a consumului de energie faţă de perioada si­mi­lară a anului trecut din cauza con­diţiilor meteo, per an­sam­blu în luna ianuarie România a con­sumat în medie cu circa 3,3% mai puţin curent decât în perioada simi­lară a anului trecut, astfel că trendul de redu­ce­re a consumului la nivel naţional se menţine şi în 2014. Practic, nici ninsorile puternice, care duc la o cerere mai mare de energie pentru încăl­zire, nu au putut repune consumul pe un trend as­cendent. Pe de altă parte, în weekend Ro­mânia a avut cel mai ieftin megawatt-oră scos la tran­zac­ţionare de pe toate bursele euro­pe­ne da­torită producţiei mari de energie eoliană.
 
„Continuă trendul de scădere, dar nu este nimic special“, spune Ştefan Bucătaru, direc­torul general al Transelectrica. Potrivit acestuia evoluţia consumului din prima lună a acestui an se înscrie în estimările făcute de companie.
 
WikiZF: Profilul companiei Transelectrica