Călburean revine după 11 luni în poziţia de director general al Dafora

Autor: Monica Juganaru 02.02.2014

Omul de afaceri Gheorghe Călbu­rean, acţionarul majoritar al Dafora Me­diaş (DAFR), a preluat începând cu data de 1 februarie funcţia de director general al companiei de foraj petrolier şi con­struc­ţii, după ce timp de 11 luni lo­cul acestuia la conducerea societăţii a fost ocupat de către Dan Popovici, fost di­rector în echipa de management a Dafora.

Popovici va prelua funcţia de director general adjunct operaţiuni, potrivit deciziilor Consiliului de Administraţie transmise vineri Bursei.

În luna martie a anului trecut, Călburea a renunţat la funcţia de director general, pentru a se dedica zonei de "concepţie a strategiei de urmat de către companie".

Revenirea lui Călburean la con­du­cerea societăţii vine în contextul în care schimbarea de la vârful compa­niei nu a con­dus la redresarea financiară a socie­tă­ţii, care a trecut pe pierdere din acti­vita­tea de exploatare în primele nouă luni din 2013 în ciuda majorării vânzărilor.

De profesie inginer de foraj, Popovici lucrează la Dafora de la începutul anului 2012, iar anterior funcţiei de director general a fost membru al echipei manageriale, în poziţia de director HSEQ (Sănătate, Siguranţă,Securitate, Mediu şi Calitate).

Călburean deţine direct aproape 50% din acţiunile Dafora. În acţionariatul companiei se mai regăşte firma Foraj Sonde Craiova, controlată de oamenii de afaceri Marius şi Emil Cristescu. Firma deţine 13,81% din titlurile Dafora.

Compania a înregistrat în primele nouă luni ale anului trecut venituri totale de 171,2 milioane lei (38,8 milioane euro), în creştere cu aproape 20%, iar pierderile au scăzut cu 22%, la 9,3 milioane lei (2,1 milioane euro).

Acţiunile Dafora au încheiat şedinţa bursieră de vineri în scădere cu 2,45%, la preţul de 0,0319 lei. La această cotaţie, capitalizarea bursieră a companiei este de 32,77 milioane lei (7,28 milioane euro).

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.02.2014