Mihai Darie, care a condus Fondul Proprietatea alături de Daniela Lulache, e noul director financiar al Nuclearelectrica

Autor: Roxana Pricop 03.02.2014

Compania de stat Nuclearlectrica (simbol bursier SNN) a anunţat pe bursă că a finalizat procesul de recrutare a unui nou director financiar şi că funcţia va fi ocupată de Mihai Darie, care a fost directorul economic al Fondului Proprietatea până în 2009, condus pe atunci de Daniela Lulache- azi directorul general al Nuclearelectrica.

"Societatea Naţională Nuclearelectrica (“SNN”) anunţă finalizarea procesului de recrutare şi selecţie a directorului financiar în conformitate cu prevederile art. 2 pct. 5 şi art. 35 din Ordonanţa de Urgenţă 109/2011 privind guvernanţa corporativă şi art. 143 din Legea 31/1990. Comitetul de Nominalizare al SNN a fost asistat în procesul de recrutare şi selecţie de un expert independent, Quest Advisors. La recomandarea Comitetului de Nominalizare, Consiliul de Administraţie a decis numirea în funcţia de director financiar a domnului Mihai Darie începând cu data de 1 februarie 2014", potrivit anunţului publicat de companie pe bursă.

Din 2008 până în 2009, Mihai Darie a fost directorul economic al Fondului Proprietatea, acţionar cu 9,7% din capitalul Nuclearelectrica, făcând parte din directoratul condus de Daniela Lulache, care azi deţine funcţia de director general al Nuclearelectrica. După predarea mandatului de director, în 2010, Daniela Lulache a înfiinţat o firmă de consultanţă în afaceri şi management Eqvon Finance SRL alături de Mihai Darie şi Laura Constantin, foşti membri în directoratul FP pe care ea l-a condus timp de un an şi jumătate.

“Mihai Darie este de profesie economist, fiind absolvent al Academiei de Studii Economice, Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori şi deţine o diplomă Executive Master of Bussiness Administration (EMBA). De asemenea, este membru ACCA-UK şi Chartered Financial Analyst (CFA). Mihai Darie are o experienţă de peste 14 ani în domeniul financiar, incluzând poziţii de conducere cu atribuţii complexe, atât în companii private cât şi de stat”, potrivit anunţului făcut de companie