Ovidiu Wencz, Farmaciile Dona: Sunt aproape 1.000 de farmacii în Bucureşti, când de fapt ar trebui să fie cel mult 670 de unităţi

Autor: Ioana David 14.02.2014

Ovidiu Wencz, directorul general al SIEPCOFAR, compania care operează Farmaciile Dona, spune că o excepţie de la regula de extindere a farmaciilor a făcut ca numărul acestora să urce la 960 de unităţi în Bucureşti, cu 44% mai mult decât ar fi trebuit.

În aceste condiţii, concurenţa este tot mai puternică şi se poate vorbi despre un război al pre­ţurilor, care duce la scăderea vânzărilor în zo­nele considerate „bune“. „În proporţie de 86%, pacienţii unei farmacii provin de pe o rază de 500 de metri de la acea farmacie. Va­durile comerciale şi tradiţionale din acest oraş sunt bine cunoscute (in­ter­sec­ţiile mari – n.red.). Dacă înainte (de 2010 – n.red.) operau două - trei farmacii, dintr-odată au apărut încă trei. Şi atunci pacienţii au început să fie împărţiţi. Pentru a face faţă noilor veniţi şi a proteja vadul co­mer­cial, farmaciile vechi au început un război al preţurilor şi al promoţiilor cu cele noi care doreau atragerea clien­ţilor. În final s-a ajuns în situaţia în care nimeni nu mai face profit în majoritatea vadurilor comerciale impor­tante din Bucureşti“, a spus Wencz într-un interviu acordat Ziarului Financiar.