Noul vârf de gamă al Samsung, Galaxy S5, rămâne îmbrăcat în plastic, dar rezistă la apă şi praf şi vine cu senzor de amprentă ca iPhone

Autor: Adrian Seceleanu 25.02.2014

Compania sud-coreeană Samsung a spulberat luni seară la Barcelona zvonurile care au circulat pe piaţă în ultimele luni privind lansarea unei noi generaţii a vârfului de gamă Galaxy S care să utilizeze materiale premium precum aluminiul, odată cu prezentarea noului telefon care rămâne ”îmbrăcat” în plastic, dar vine cu senzor de amprentă – la fel ca iPhone 5S, şi un ecran mai mare de 5,1 inchi.

Parte din spate a telefonului este totuşi realizată din piele sintetică, îmbunătăţind astfel aspectul S5.

Galaxy S5 este  rezistent la apă şi praf, potrivit companiei, are o baterie cu o capacitate mărită cu 20% şi o cameră foto de 16 megapixeli.

Mobilul le oferă utilizatorilor posibilitatea de a mări semnificativ viteza de acces la internet prin combinarea resurselor asigurate şi de conexiunea Wi-Fi şi de reţeaua 3G/4G. Modemul 4G încorporat este compatibil cu viteze de descărcare a datelor de până la 150 Mbps.

Noul telefon, care va ajunge în magazine din luna aprilie, este o rafinare a modelului precedent în condiţiile în care acesta nu vine cu un procesor nou sau alte funcţii, specificaţii tehnice care să revoluţioneze piaţa, a comentat presa internaţională.

Cu puţine funcţii noi care să impresioneze prin comparaţie cu competiţia, Samsung a decis să organizeze o lansare mai discretă a terminalului, în acelaşi timp cu târgul Mobile World Congress din Barcelona, luptând astfel pentru atenţia media şi a publicului în paralel cu alte companii care lansează noi produse în această săptămână la evenimentul din Spania.

Samsung a fost anul trecut cel mai mare jucător de pe piaţa de smartphone-uri din România.

În ultimul an de zile acţiunile Samsung au scăzut cu 13%, ştergând aproximativ 28 de miliarde de dolari din valoarea de piaţă a companiei.