VIDEO ZF Live.„În 2010 am adus bani de acasă. În final am dat maşinile, am vândut sediul, tot”.Urmăriţi înregistrarea emisiunii de marţi, 11 martie, cu Cristian Nicolae, unul dintre proprietarii firmei SoftExpert Mobility

Autor: Octavian Calei 11.03.2014

„Softul în perioada 2006-2008 s-a dus ca racheta. Dublam cifra de afaceri de la an la an, creşteam numărul de angajaţi astfel că în criză ne-a prins cu 16 oameni în firmă”, îşi aminteşte Cristian Nicolae, unul dintre proprietarii firmei SoftExpert Mobility, prezent marţi, 11 martie, la emisiunea ZF Live.

Încrezători în succesul înregistrat în anii de boom de dinante de criză, Cristian şi Ciprian Nicolae au închis clinica de oftalmologie deşi „mergea de la bine spre foarte bine”, spune invitatul ZF Live, pentru a se concentra pe businessul firmei de programare deschisă încă din anul 2000.

Însă criza a venit cu efecte devastatoare în 2009 pentru mediul de business astfel încât proprietarii SoftExpert Mobility au fost nevoiţi să renunţe la sediu, la maşini şi la mai mult de jumătate din angajaţi pentru a reveni pe profit.

„La un moment dat ne-am dus în 5 angajaţi. În 2010 am adus bani de acasă, vreo 50.000 de euro. Salarii, impozite, aveam leasing pe maşini. În final am dat maşinile, am vândut sediul, tot”, a spus Cristian Nicolae precizând în prealabil că „făcuse greaşeala” de a lua un credit pentru o clădire nouă de 300 de metri pătraţi la care dobânda s-a dublat după 2009, când banca a pierdut o finanţare de la guvern prin care le era plătită jumătate din dobânda lunară.

SoftExpert Mobility a făcut venituri de aproape 300.000 de euro anul trecut, cu un profit de aproape o treime din cifra de afaceri şi are în prezent 8 angajaţi. Conducerea companiei ţinteşte venituri de jumătate de milion de euro anul acesta, în principal din aplicaţii de business CRM, SFA şi un nou proiect, care presupune instalarea unei aplicaţii de catalog digital în unităţile de învăţământ. SoftExpert Mobility a implementat catalogul digital anul trecut într-un liceu din Craiova.