Bursa de la Bucureşti oferă o excursie în Palma de Mallorca câştigătorului unui concurs de tranzacţionare virtuală

Autor: Adrian Cojocar 26.03.2014

Bursa de la Bucureşti va desfăşura în perioada 14 aprilie - 13 iunie un concurs dedicat persoanelor de peste 18 ani care doresc să se întreacă în tranzacţionarea virtuală de acţiuni, denumit BVB Invest Quest, şi care este menit să educe publicul în tranzacţionarea pe platforme online.

Concursul este dotat cu premii precum o excursie de şapte zile în Palma de Mallorca, un laptop, smartphone-uri şi altele.

Participanţii la BVB IQ vor avea la dispoziţie o sumă virtuală de 30.000 lei pe care o vor putea investi în acţiunile celor mai lichide 15 companii listate la BVB: Banca Transilvania, Fondul Proprietatea, Romgaz, OMV Petrom, BRD-GSG, Transgaz, Transelectrica, Nuclearelectrica, Bursa de Valori Bucureşti, SSIF Broker şi cele cinci SIF-uri.

În paralel, BVB va susţine mai multe seminarii gratuite în mai multe oraşe pentru educarea celor interesaţi de piaţa de capital.

"Proiectul are o importantă componentă educaţională, întrucât obiectivul este pregătirea viitoarei generaţii de investitori de retail în piaţa de capital, iar mesajul este acela că orice decizie de investiţie trebuie luată în baza unei bune înţelegeri şi cunoaşteri prealabile. În perioada 31 martie - 6 mai, persoanele interesate să participe în competiţie se pot înscrie la unul dintre seminariile ce vor avea loc în ţară, cu sprijinul partenerilor la proiect: patru societăţi de brokeraj – Estinvest, Intercapital, SSIF Broker şi Tradeville, precum si Autoritatea de Supraveghere Financiara. Participarea la competiţie şi la seminarii este gratuită", se arată în comunicatul transmis de reprezentanţii Bursei de la Bucureşti.

De asemenea, Ziarul Financiar se numără printre partenerii media ai proiectului BVB IQ.