SIF Muntenia pune pe masă până la 35 mil. euro pentru acţiunile Biofarm, săptămâna viitoare

Autor: Monica Juganaru 04.04.2014

Potrivit unei decizii ASF, SIF Muntenia va plăti 0,305 lei pe acţiune, cu 4% mai mult decât ultimul preţ de joi al acţiunilor Biofarm, astfel că valoarea ofertei s-ar putea ridica la 152,67 milioane lei (34,18 milioane euro).

Operaţiunea va fi intermediată de casa de brokeraj Swiss Capital.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a obligat la începutul lunii martie SIF Muntenia şi SIF Banat-Crişana să lanseze o ofertă de preluare la producătorul farmaceutic, considerând că cele două societăţi de investiţii financiare acţionează concertat.

Decizia autorităţii vine în contextul în care SIF Banat-Crişana controlează SAI Muntenia şi 4,99% din capitalul SIF Muntenia. SIF Muntenia este administrată de SAI Muntenia.

Potrivit celor mai recente raportări, SIF Muntenia controlează 32,98% din acţiunile Biofarm, iar SIF Banat Crişana deţine un pachet reprezentând 21,3% din titluri, astfel că societăţile de investiţii financiare deţin peste 33% din acţiuni, pragul la care legislaţia pieţei de capital impune lansarea unei oferte de preluare pentru titlurile aflate în portofoliul altor investitori.

În acţionariatului Biofarm se regăseşte şi SIF Moldova, cu 13,81% din acţiuni.

Acţiunile Biofarm sunt tranzacţionate un preţ de 0,3 lei pe acţiune, cu 2,39% peste închiderea de joi.