Aproape unu din opt absolvenţi din ultimul an a renunţat la jobul în corporaţie pentru a deveni antreprenor

Autor: Corina Mirea 14.04.2014

Aproape unu din opt absolvenţi (12%) ai programelor de educaţie pentru manageri de pe plan local care au răspuns la chestionarul ZF pentru realizarea Top MBA a trecut de la statutul de angajat la cel de antreprenor, în perioada în care încă participa la cursuri sau după absolvirea acestora. În 2012, unu din patru absolvenţi de MBA a devenit antreprenor. Cum se explică această diferenţă?



În ultimul an, din cei circa 163 de absolvenţi ai şcolilor de afaceri din România care au răspuns chestionarului ZF, 19 şi-au deschis o afacere în IT, consultanţă, educaţie privată, construcţii sau comerţ, investind în economia locală aproape 800.000 de euro pentru a crea peste 150 de joburi.

Spre deosebire de promoţia de absolvenţi din 2012, ponderea celor care anul trecut au devenit antreprenori a scăzut cu 11%. Atunci, peste 30 de manageri au investit circa 4,3 mil. euro pentru a angaja 1.000 de persoane. O posibilă explicaţie pentru această situaţie poate fi şi faptul că o parte din respondenţi erau deja antreprenori la momentul înscrierii în program