Un tânăr din Mureş a pariat 40.000 de lei pe o mică fabrică de ambalaje din carton

Autor: Mădălina Dediu Panaete 21.04.2014
Sergiu Chirilă, 30 de ani, un tânăr antreprenor din judeţul Mureş care a lucrat la o fa­­brică de amba­laje din carton, a pus pe picioare anul trecut pro­pria afacere în dome­niu după o investiţie de 30.000-40.000 de lei.
 
La finalul anu­lui 2012 a înfi­inţat firma Simpack Car­ton SRL-D din lo­calitatea Deleni, judeţul Mureş, iar în luna apri­lie a început producţia de ambalaje din carton într-un spaţiu pe care l-a închiriat.
 
„Cartonul îl comercia­lizăm în Reghin, în zona Clujului, iar prin­cipalii cli­enţi ai noştri sunt firme mici care produc mobilă. Am investit cam 30.000-40.000 de lei până acum în acest business şi încercăm să mai investim“, spune an­tre­prenorul. În spaţiul de pro­ducţie care se întinde pe o su­prafaţă de 150 de metri pătraţi tânărul a anga­jat trei oameni. Ambalajele pro­duse în mi­ca fabrică Simpack Carton sunt depozitate într-un spaţiu de 120-130 de metri pătraţi. Tânărul spune că plăteşte o chirie modică pentru spaţiu deoarece a închiriat o clădire mai veche pe care a amenajat-o el. Materia primă pentru reali­zarea ambalajelor din carton o achi­ziţionează de la un producător din Adjud.