Alka Trading şi-a majorat capitalul cu 9 mil. € după absorbţia unei companii din grup

Autor: Mădălina Dediu Panaete 18.04.2014
Alka Trading Co, cea mai mare com­panie din grupul Alka, cu activi­tate în industria dulciurilor şi a cafelei, a primit un plus de 40,3 mil. lei (circa 9 mil. euro) la capitalul social ca urmare a absorbţiei unei companii din grup, con­form datelor de la Registrul Co­mer­ţului şi de la companie.
 
În a doua parte a anului trecut grupul a luat decizia ca întreprinderile Alka Pro şi The House Expresso Bar (care opera magazinul de la poarta fa­brici Alka ) din acelaşi grup să fie absorbite de societatea Alka Trading Co, conform informaţiilor apărute în Moni­torul Oficial.
 
„La începutul anului procesul de fu­ziune a companiilor Alka Pro şi Alka Trading Co a fost finalizat. Ast­fel, Alka Pro a dispărut, iar sursa in­fu­ziei de capital care se poate obser­va la Alka Trading vine ca urmare a acestui pro­ces“, a explicat Ady Hirsch, CEO al grupului Alka, din care fac parte com­paniile Alka Co ( cea care pro­duce) şi Alka Trading Co ( cea care dis­tribuie produsele) cu un total de 500 de angajaţi. Grupul Alka, pus pe pi­cioare în 1994 de familia Krenzia şi controlat de aceasta prin firma Inter On Line Trading Group INC, înre­gis­trată în Panama, conform datelor de la Registrul Comerţului, a avut anul trecut o cifră de afaceri consolidată de 112 milioane de lei (circa 25 mil. euro).