VeriFone: Lupta pentru creştere pe instalarea de POS-uri nu se mai dă în Bucureşti

Autor: Ioana Nita 23.04.2014

VeriFone, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de plăţi electronice care are 20 de milioane de terminale de plată cu cardul (POS) instalate în peste 150 de ţări din lume, are în plan să îşi extindă prezenţa pe plan local şi să crească numărul de terminale POS instalate în afara Bucureştiului, România fiind a doua mare piaţă din regiune pentru compania americană, exceptând Turcia şi Rusia. 

„Există foarte mult loc de dezvoltare în România, în principal în afara Bucureştiului în proiecte din domeniul transportului şi în proiecte guvernamentale. Scopul nostru este de a duce sistemele electronice de plată şi în afara Bucureştiului şi încercăm să promovăm aceste soluţii clienţilor din afara Capitalei, fiindcă acolo vedem potenţial de creştere“, a declarat pentru ZF Onur Altinbas, directorul general al VeriFone pentru Europa de Sud-Est, Rusia şi Turcia.

La sfârşitul anului trecut, în România erau instalate la nivel naţional circa 130.000 de terminale POS, din care majoritatea în cadrul centrelor comerciale din Bucureşti şi din marile oraşe din ţară. În total, pe plan local sunt înregistrate aproximativ 400.000 de puncte de vânzare. 

Reprezentantul VeriFone Turcia a menţionat că întreaga regiune este în plină dezvoltare şi că din acest motiv există po­tenţial de creştere pe aceste pieţe, în special pentru noile tehnologii de plată contactless care folosesc tehnologia de comunicaţii NFC (Near-Field Com­munication).