Carrefour a ieşit oficial din insolvenţă. Curtea de Apel anulează definitiv sentinţa de intrare în insolvenţă

Autor: Cristina Roşca 25.04.2014

Carrefour România, compania cu afaceri de 930 mil. euro în 2012 care operează hipermarketurile cu acelaşi nume, a ieşit oficial din insolvenţă după ce Curtea de Apel a aprobat astăzi cererea grupului francez de anulare definitivă a sentinţei de intrare în insolvenţă. Decizia este finală şi irevocabilă.

“Admite apelul. Schimbă în tot sentinţa apelată în sensul că respinge ca neîntemeiată cererea de deschidere a procedurii insolvenţei. Respinge ca rămasă fără obiect cererea de suspendare a executării sentinţei apelate. Respinge ca neîntemeiată intervenţia în interesul intimatei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi 24.04.2014”, potrivit deciziei.

Tribunalul Bucureşti a aprobat la finalul anului trecut la cererea producătorului de scutece GSL Logistic intrarea în insolvenţă a Carrefour România. Aceasta a fost de altfel cea mai mai mare insolvenţă din România, depăşind-o pe cea a Hidroelectrica, companie cu afaceri de circa 700 mil. euro, intrată în insolvenţă în 2012 la propria cerere.