Romgaz Mediaş şi-a propus investiţii de 1,1 miliarde lei în 2014. Unde vor merge banii?

Autor: Adrian Cojocar 01.05.2014

Producătorul de gaze naturale Romgaz Mediaş (SNG) şi-a programat pentru acest an investiţii de peste 1,1 miliarde de lei, sumă cu 30% mai mare decât cea de anul trecut, ca urmare a accelerării lucrărilor de explo­rare geo­logică pentru desco­perirea de noi zăcăminte de gaze.

Pentru 2014 este prevăzut un volum de investiţii de circa 650 mil. lei destinat descoperirilor de noi zăcăminte, cifră mai mare cu peste 50% faţă de anul precedent.

WikiZF: Profilul companiei Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz S.A.

„Vor fi sonde din ce în ce mai dificile pentru că se va merge la adân­cime mai mare, lucru care necesită cheltuieli mai mari, dar vor fi şi ză­căminte cu rezerve pe măsură. Anul acesta ne-am propus să realizăm pros­pectări 3D pe o suprafaţă de 1.600 km pătraţi. În acelaşi timp suntem interesaţi să concesionăm noi perimetre atunci când ANRE va scoate la licitaţie pe­rimetre“, spun reprezentanţii Romgaz.

Nivelul investiţiilor pentru desco­perirea de zăcăminte este prognozat să urce în anii următori la peste 800 mil. lei în 2015 şi 1,1 miliarde de lei în anul 2016.