Esplanada Unirii, fostul proiect de mall şi centru de afaceri, ar putea deveni „Justice District“

Autor: Cristi Moga 02.05.2014
Pe terenul viran de zece hectare situat de-a lungul bulevardului Unirii, în centrul Capitalei, ar putea fi construit în următorii ani un „hub al juriştilor“, acesta fiind un proiect prin care actualul ministru al justiţiei, Robert Cazanciuc, vrea să-şi pună amprenta asupra Bucu­reştiului şi mediului juridic.
 
Respectivul teren este situat vizavi de Tribunalul Bucureşti, cea mai importantă instanţă la nivel naţional, dar şi lângă Biblioteca Naţională, proaspăt renovată, şi viitoarea sală de operetă a Capitalei.
 
Ministrul doreşte să dezvolte aici un Justice District, un complex de clădiri în care să fie reunite majoritatea instituţiilor de drept din Bucureşti, dar proiectul se anun­ţă a fi unul extrem de complicat, ce s-ar putea în­tinde pe mulţi ani.
 
„Justice District por­neş­te din nevoia reală din Bucu­reşti. Nu avem un sediu propriu pentru Înalta Curte, avem sedii improprii pentru foarte multe instanţe de sector, avem sediu impropriu pentru CSM. (...) Am făcut o hartă a spaţiilor dedicate justiţiei din Bucureşti, 17 locaţii împărţite într-o arie nu foarte mare, dar e foarte greu de ajuns dintr-o parte în alta“, a declarat Robert Cazanciuc în cadrul Galei Avocaţilor, organizată marţi seară de ZF.