100 de indicatori care arată poziţia României faţă de celelalte state din UE - Agribusiness

Autor: Adelina Mihai 09.05.2014

Locul 1

a fost ocupat anul trecut de România în Uniunea Europeană la producţia totală de floarea-soarelui, cu un total de 2 milioane de tone. Pe locul doi s-a aflat Bulgaria, cu o recoltă de 1,8 milioane de tone, iar podiumul a fost completat de Franţa cu 1,7 milioane de tone.

Locul 1

a fost ocupat în sezonul comercial 2013/2014 de România în funcţie de rata de export a grâului, cu un raport de 57,5% între livrările în străinătate şi producţie.

Vedeţi aici toţi cei 100 de indicatori

Locul 3

a fost ocupat în sezonul comercial 2013/2014 de România în funcţie de volumele de grâu exportate. Pe primele două locuri sunt Franţa şi Germania.

Locul 2

a fost ocupat anul trecut de România în Uniunea Europeană pentru producţia de porumb, cu un total de 10,7 milioane de tone. Producţia locală a fost depăşită doar de cea din Franţa, unde s-au strâns 15 milioane de tone.

Locul 6 va fi ocupat în acest an de România în Uniunea Europeană

pentru producţia de rapiţă, cu un total de 0,7 milioane de tone. Liderul blocului comunitar va fi Germania, cu o recoltă de 5,4 milioane de tone.

Locul 10 este ocupat de România în Uniunea Europeană

în funcţie de numărul total de bovine din economie, cu un şeptel de 2 milioane de capete. Liderul din UE este Franţa, cu un stoc de 19 milioane de capete. 

Locul 4 este ocupat de România în Uniunea Europeană

în funcţie de numărul total de ovine, cu o populaţie de 8,4 milioane de capete. Marea Britanie este liderul din UE, cu 21,2 milioane de ovine, fiind urmată de Spania şi Grecia.

Locul 10 este ocupat de România în Uniunea Europeană

în funcţie de producţia de lapte din ferme, cu un total de 4,5 milioane de tone. Primele trei poziţii în UE sunt ocupate de Franţa, Marea Britanie şi Polonia.

Locul 4 este ocupat de România în Uniunea Europeană

în funcţie de numărul total de caprine din economie, cu un total de 1,2 milioane de capete. Liderul comunităţii europene este Grecia, cu 4,5 milioane de capete.

Locul 6

a fost ocupat de România în Uniunea Europeană anul trecut la producţia de cartofi, cu un total de 3,1 milioane de tone. Pe primul loc a fost Germania, cu 9,3 milioane de tone, fiind urmată la mică distanţă de Polonia.

Locul 8

a fost ocupat de România în Uniunea Europeană în 2013 în funcţie de valoarea producţiei agricole, cu un total de 18 miliarde de euro. Primele trei locuri sunt ocupate de Franţa, Germania şi Italia.

Locul 16

a fost ocupat de România în Uniunea Europeană în 2013 în funcţie de productivitatea medie în agricultură de 2.100 euro/hectar. Productivitatea este la jumătate faţă de Franţa, Germania sau Spania, dar în ton cu rezultatele din regiune din ţări precum Polonia sau Ungaria.