Albalact se apropie de ţinta de 100 mil. euro, după un plus de 10% al afacerilor în primul trimestru

Autor: Mădălina Dediu Panaete 12.05.2014
Albalact, cea mai mare companie cu acţionariat majoritar românesc din industria lactatelor, a raportat pentru primele trei luni ale acestui an o creştere de 10% a cifrei de afaceri comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, până la circa 113 milioane de lei (25 milioane de euro), conform celui mai recent raport al companiei.
 
Acest avans vine după ce anul trecut compania a raportat o majorare a rulajelor cu 23%, până la 423 milioane de lei (96 milioane de euro), şi păstrează producătorul în grafic pentru atingerea nivelului propus de peste 100 milioane de euro anul acesta.
 
Începutul de an a fost benefic şi pentru profitul companiei. În primul trimestru, Albalact a raportat un profit net de 11,5 milioane de lei, din care 7 milioane de lei reprezintă câştigurile din activităţi cu caracter excepţional, respectiv transferul activităţii de logistică de la Albalact la compania nou înfiinţată Albalact Logistics, conform informaţiilor furnizate de companie.
 
Acţionarii Albalact au aprobat în Adunarea Generală a Ac­ţionarilor din aprilie înce­perea nego­cierilor cu potenţiali in­vestitori pentru vânzarea parţială sau integrală a firmei de logistică, care a fost înfiinţată anul trecut.