Şeful Kika: Cea mai mare temere pentru anul acesta este ca economia să stagneze

Autor: Ioana David 14.05.2014
Lars Lund, country manager al retailerului de mo­bi­lă şi decoraţiuni interioare Kika România, spune că a în­ceput integrarea în grupul Steinhoff, cel care anul trecut a achiziţionat retailerul austriac, iar cea mai im­por­tantă etapă, aceea de adaptarea a colecţiilor, a fost deja realizată.
 
„În noiembrie anul trecut am început integrarea în gru­pul Steinhoff, iar marele pas a fost deja făcut. Inte­gra­rea se referă la produse în pri­mul rând, dar şi la logis­tică”, a spus Lars Lund.
 
Compania a anunţat ieri că a lansat noi colecţii (gru­pate în gamele romantic, in­dus­trial, vintage, clasic şi mi­nimalist), iar acestea îm­preună cu reducerile de pre­ţuri operate de anul trecut din noiembrie la care se adaugă schim­bările din campania de promovare ar tre­bui să aducă o creştere de 15% a vânzărilor anul acesta. În 2012, potrivit ultimelor date pu­blice dispo­ni­bile, Kika a avut o cifră de afaceri de peste 10 mil. euro. Pen­tru 2013, şeful Kika a anunţat că vânzările au stag­nat.
 
Austriecii de la Kika au intrat pe piaţa locală la fi­nalul anului 2008 prin deschiderea unui magazin în zona de vest a capitalei la ieşirea pe Autostrada Bucureşti – Piteşti. Deschiderea a avut loc în ultimul an de creştere a vânzărilor de mobilă pe piaţa internă în urma unei in­ves­tiţii de 31 mil. euro, iar anul trecut re­ţeaua de 73 de ma­gazine Kika din şapte ţări a intrat în por­to­foliul sud-africanilor de la Steinhoff, al doilea mare grup din in­dustria mondială a mobilei după Ikea.