Primul pod al pasajului de la Mihai Bravu va fi gata în prima săptămână din iunie

Autor: Bogdan Alecu 26.05.2014
Primul pod al pasajului rutier ce tra­versează sensul de mers dintre calea Văcăreşti şi şoseaua Mihai Bravu va fi deschis în prima săptămână din luna iunie, potrivit repre­zentanţilor Primăriei Capitalei. Lucrările la primul pod au fost finalizate săptămâna tre­cută, iar în prezent se derulează teste de rezistenţă a structurii, potrivit acelorlaşi surse.
 
Lucrările la pasajul de la Mihai Bravu sunt executate de constructorul italian Astaldi şi urmează a fi finalizate integral în luna decembrie a acestui an, când va fi finalizat şi cel de-al doilea pod al structurii. 
 
Primarul Capitalei Sorin Oprescu anunţa în noiembrie anul trecut că la sfârşitul primului trimestru al acestui an primele maşini vor putea traversa intersecţia dintre calea Vă­căreşti şi Splaiul Unirii, respectiv Bu­levardul Tineretului, fără a mai aştepta la semafor.
 
Primăria Capitalei a atribuit în august anul trecut, prin licitaţie restrânsă accelerată, asocierii italiene Astaldi Spa - Astalrom SA un contract de 155,7 milioane de lei (35 milioane euro), inclusiv TVA, pentru finalizarea lu­crărilor la pasajul suprateran Mihai Bravu - Splaiul Unirii, proiect început de Romstrade, firmă deţinută de Nelu Iordache, şi reziliat în luna decembrie 2012, pentru care munici­palitatea a plătit 37 de milioane de lei. Ter­menul pentru finalizarea lucrărilor este de 15 luni de la data atribuirii contractului, respectiv decembrie 2014.