Fondurile de investiţii nu sunt dispuse să investească acolo unde creşterile sunt mici

Autor: Ioana David 13.06.2014
Există mai multă activitate în piaţa de fuziuni şi achiziţii în acest an, în condiţiile în care România a revenit pe radarul investitorilor, iar antreprenorii locali au „aşteptări mai realiste“ atunci când se gândesc să-şi vândă companiile.
 
„La nivelul fondurilor de investiţii simţim o dezmorţire a pieţei, dar va mai dura până când (tranzacţiile – n.red.) se concretizează“, spune Dan Fărcăşanu, directorul de investiţii al Resource Partners, care deţine afacerea cu centre de fitness World Class. El a fost prezent la evenimentul M&A Outlook orga­nizat de wall-street.ro.
 
Pe piaţa locală de M&A, de la începutul anului au avut loc deal-uri precum preluarea firmei de salubritate Romprest, a World Class, a Praktiker (din domeniul bricolajului) sau Le­marco (fabrici de zahăr), însă mai importante au fost semnalele care au venit din zona internaţională, acolo unde în primele trei luni ale anului piaţa s-a majorat cu 33%, cel mai dinamic început de an din ultimii trei, iar alte deal-uri de zeci de miliarde de euro sunt în lucru.