Adrian Volintiru părăseşte consiliul de administraţie al Romgaz

Autor: Roxana Petrescu 13.06.2014
Romgaz va începe procesul de selecţie pentru un nou membru în consiliul de admnistraţie după ce Adrian Volintiru a renunţat la această funcţie.

“Consiliul de Administraţie a luat act de notificarea domnului Adrian -Constantin Volintiru privind renunţarea la funcţia de administrator al ROMGAZ începând cu data de 13 iunie 2014,urmând ca selecţia noului membru al Consiliului de Administraţie pentru postul rămas vacant, să fie realizată conform prevederilor legale şi statutare”, a declarant Virgil Metea, directorul general al Romngaz.

Adrian Volintiru a ocupat funcţia de preşedinte al Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) după ce anterior a lucrat în companii precum Rompetrol, Relad, Vulcan. El a intrat în echipa Rompetrol în 2002, unde a devenit director financiar la rafinăria Vega. În 2005, el a preluat conducerea diviziei de retail Rompetrol Downstream, pentru ca în 2008 să părăsească societatea şi să ocupe funcţia de director financiar executiv al companiei farmaceutice Relad.

Ulterior, el a lucrat ca director general la compania Marine Resources Exploration International (Marexin), companie de explorări în Marea Neagră, deţinută de Dinu Patriciu, pentru ca ultimul loc de muncă să fie cel de director general al producătorului de echipamente energetice şi industriale Vulcan Bucureşti, controlat de Grupul Energetic Tender al omului de afaceri Ovidiu Tender, cu 74,7% din capitalul social.