Patru SIF-uri au strâns profituri de jumătate de miliard de lei după cinci luni. În luna mai au câştigat 126 milioane de lei

Autor: Roxana Pricop 16.06.2014
Patru SIF-uri au raportat profituri cumulate de 126,4 milioane de lei în luna mai, obţinute din vânzarea de acţiuni bancare şi din încasarea de dividende de la companiile din portofoliu.
 
SIF Moldova (SIF2) a făcut cel mai mare profit în luna mai, de 44,8 milioane de lei, ajungând astfel la un câştig de aproape 171 milioane de lei după primele cinci luni din an. Pentru întreg anul, SIF 2 şi-a bugetat un profit de 117,8 milioane de lei, indicator pe care l-a depăşit încă din primul trimestru. Profitul de 44,8 milioane de lei din luna mai a fost alimentat de vânzarea acţiunilor Erste Bank pe care societatea le-a primit la schimb pentru acţiunile BCR. De asemenea, luna mai este luna în care sunt înregistrate dividendele plătite de companii, iar SIF Moldova a avut de încasat dividende de la Petrom, Transgaz şi Romgaz. Activele societăţii au crescut cu 5,77% în luna mai, până la 1,284 miliarde de lei.